Communicatie en teamwork

Door mijn opleiding aan het CIOS leg ik vaak de link tussen sporten en ICT. Vandaag, nog helemaal in de ban van de Olympische Spelen in Vancouver, even een korte nabeschouwing van de Team Pursuit. We werden als Nederland 3e. Voor ons allemaal een teleurstelling want de verwachting was goud.

Ondanks het feit dat we een olympisch record reden en dus zelfs sneller waren dan Amerika en Canada grepen we naast het goud.

Het team gaf zelf aan waar het aan lag: “niks mis met de individuele kwaliteiten, we hebben als team verkeerd gecommuniceerd en fout op fout gemaakt”.

Datzelfde team gaf aan dat het de volgende keer ├Ęcht anders moet, en je kunt op klompen aanvoelen wat ze daar mee bedoelen. Er moet als team geacteerd worden en niet als verzameling individuen.

De Canadezen hebben gewonnen omdat ze vreselijk veel met elkaar trainen, exact in dezelfde slag zitten, elkaar helpen en duwen. De link naar het dagelijks leven en de werkomgeving is gauw gemaakt en hoeft geen toelichting.